Blanche zet goede versie neer tijdens juryfinale: "Top vijf is sowieso mogelijk"

Blanche heeft een goede prestatie neergezet tijdens de juryfinale van het Eurovisiesongfestival. Dat zeggen Songfestivalkenners André Vermeulen en Jens Geerts vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev. "Ze voelt zich steeds beter op het podium, haar zelfvertrouwen is gestegen. Een plaats in de top vijf moet lukken."
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Morgenavond kan tv-kijkend Europa weer voor de buis kruipen voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Waar zij dan pas kunnen stemmen voor hun favoriete land - en liedje - mochten de nationale jury's van alle deelnemende landen dat vanavond al doen tijdens de juryfinale. 

Stijgende lijn

"Ze heeft het heel goed gedaan", zegt VRT-journalist André Vermeulen. "Je merkt dat ze zich steeds beter voelt op het podium en dat haar zelfvertrouwen is toegenomen nu ze doorgestoten is naar de finale. Ook wanneer ze praat met de pers is ze veel meer ontspannen." 

Een groot verschil met een week geleden, dus. Toen kreeg ze vanuit verschillende hoeken heel wat kritiek over haar eerste - en vooral aarzelende - repetities. En ook bij de eerste halve finale was haar onzekerheid het grootste kritiekpunt. 

"Het gaat steeds meer in stijgende lijn", ziet ook OUTtv-reporter Jens Geerts. "Het is nog steeds niet honderd procent, maar je merkt dat ze zelfzekerder wordt. Elk optreden is beter dan het vorige. Mochten we nog drie weken hebben, dan wint ze met gemak. Maar helaas is het morgen al."

Top vijf

Hoe dan ook is de plek die ze kreeg in de show alvast een meevaller. Blanche komt als 23e aan bod, bijna aan het einde van de avond. En dat betekent vaak een hogere kans op veel punten. "Bovendien komt ze net na het optreden van gastland Oekraïne, waardoor er heel wat enthousiasme in de zaal is", zegt Vermeulen.

"Het ziet er echt naar uit dat ze vrij hoog zou kunnen scoren. In heel wat landen staat ze bovenaan de iTunes-lijsten en ook de bookmakers geven haar weer een hogere kans. Ik verwacht er veel van", zegt Vermeulen. "Hier en daar hoor ik journalisten van andere landen zeggen dat de kans groot is dat ze wint", vult Geerts aan. "Dat zullen we nog moeten zien. Maar met wat ik vandaag heb gezien, moet een plaats in de top vijf sowieso lukken."

Meest gelezen