CNN: "Met de ogen rollen was de juiste reactie hier"

Objectief blijven tijdens een interview. Het is niet altijd makkelijk voor een journalist, zeker niet als je een gesprekspartner tegenover je krijgt die je eigenlijk niet zo ziet zitten. Het was blijkbaar alle hens aan dek na de beslissing van Donald Trump om FBI-baas James Comey te ontslaan en zo kreeg CNN-nieuwsanker Anderson Cooper de adviseur van Trump, Kellyanne Conway, als gesprekspartner. Dat bleek niet naar Coopers zin en toen Conway even afweek om de winst van de Republikeinen in een Amerikaanse staat te onderstrepen, rolde Cooper ostentatief de ogen. Twitter wist daar wel raad mee, maar ook Conway liet zich daarna niet onbetuigd.

Tijdens het interview met Conway liet CNN een aantal beelden zien van Donald Trump die tijdens de verkiezingscampagne, onder meer in Michigan, enkel lofwoorden had voor Comey. Volgens Anderson was het dus vreemd dat hij de man nu ontsloeg.

Conway reageerde: "Je vergelijkt 2 dingen die niet bij elkaar horen. Bedankt dat je mij daaraan doet herinneren. Vorige herfst zat ik regelmatig in je programma en daar vertelde ik hoe we in Michigan zouden winnen. Dat was plezant. Maar dat was toen. Vandaag moeten we het hebben over wat er in het Witte Huis gebeurt en niet wat er tijdens de verkiezingscampagne gebeurd is." De opmerking over Michigan was voor Cooper duidelijk een brug te ver:

De reactie van Cooper vond snel zijn weg op Twitter:

Wellicht door de wereldwijde aandacht voor de "eye roll" liet CNN via zijn website weten volledig achter de reactie van Cooper te staan. Volgens CNN dringt het Witte Huis aan om niet steeds weer het verleden op te rakelen en daarover een proces te voeren. Terwijl Trump, volgens CNN, graag dat verleden gebruikt om bijvoorbeeld zijn prestaties na 100 dagen presidentschap onder de aandacht te brengen. "Met de ogen rollen was het juiste antwoord hier", aldus CNN nog.

Op Fox News reageerde Conway intussen erg bitsig op de rollende ogen van Cooper: "Ik heb vaak te maken met seksisme als ik dergelijke dingen doe. Kan je je voorstellen dat een mannelijke anker van een tv-zender zijn ogen zou rollen, mocht Hillary Clinton geïnterviewd worden, of een woordvoerster van president Obama of president Clinton? Ik denk het niet."

Meest gelezen