Directie Brusselse GO-scholen wil zo snel mogelijk aan tafel zitten met Moslimexecutieve

Jacky Goris, algemeen directeur van de Scholengroep Brussel, wil zo snel mogelijk aan tafel gaan zitten met de Moslimexecutieve om te spreken over de moslimkinderen die door islamleerkrachten bang gemaakt worden voor een "straffende god". Dat stelt Goris in een persbericht als reactie op de uitspraken van Mohamed Achaibi, ondervoorzitter van de Moslimexecutieve, in de uitzending van "Terzake" donderdag.
BELGA/WAEM

De discussie over moslimkinderen die bang gemaakt worden kwam op gang door een reportage van Stefaan Meerbergen in "Terzake" en een artikel van jihadexpert Montasser AlDe'emeh in Knack.

Nog in "Terzake" stelde Achaibi dat hij teleurgesteld was in Goris, nadat die geopperd had dat de islambeleving de laatste jaren strikter verloopt. "Hij kent de Moslimexecutieve en zou perfect contact kunnen opnemen met ons en met de islaminspecteurs. Maar noch hij, noch de CLB's hebben al contact met ons opgenomen met betrekking tot de verhalen die we nu te horen krijgen", verklaarde hij.

Goris stelt dat er wel degelijk contact is, maar de verhalen over martelingen in het graf zijn wel nieuw voor hem.

"Directies noch leerkrachten, noch opvoeders noch CLB-medewerkers hebben dit ooit gemeld. Ook de leerkrachten islam niet, die nochtans het best geplaatst zijn om de denkwereld van leerlingen met een moslimachtergrond te kennen", stelt Goris, die vandaag nog een uitnodiging zal versturen naar Achaibi.

Meest gelezen