Donald Trump over Rusland en Oekraïne: "Laten we vrede sluiten"

De Amerikaanse president Donald Trump roept Rusland en Oekraïne op om officieel weer vrede te sluiten. Dat deed Trump via Twitter, waar hij twee foto's deelde van zijn ontmoetingen met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en zijn Oekraïense tegenhanger Pavlo Klimkin, met daarbij een niet mis te verstane boodschap.

"Gisteren, op dezelfde dag - had ik een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Pavlo Klimkin. Laten we vrede sluiten!", tweette Trump, die zijn boodschap ook ondertekende. Op de bijgevoegde foto's poseert de Amerikaanse president breed glimlachend naast beide politici in zijn kantoor.

Klimkin had woensdag een ontmoeting met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, maar een ontmoeting met Donald Trump stond niet op de openbare agenda van de president. Toch hebben Klimkin en Trump op dezelfde dag met elkaar gesproken als Trump een officiële ontmoeting had met de Russische minister Lavrov, in de Oval Office.

Sinds 2014 is het hommeles tussen Rusland en Oekraïne, door een conflict over de annexatie van de Krim door Rusland. De kwestie verzuurt ook de relaties tussen Moskou en Washington, en dat is Trump duidelijk beu.

Meest gelezen