Grote politieactie op E40 om dievenbendes te klissen

Op de E40 was er gisteren een grote politieactie tussen Nevele en Oostende. De streek wordt al een tijd geplaagd door inbraken en de politie probeerde de bendes op te rollen of af te schrikken. 100 agenten, politiehonden en een helikopter werden ingezet.

In totaal werden 4.500 nummerplaten gecontroleerd met slimme camera's. In drie auto's werden drugs gevonden, in één verboden wapens. Er zijn ook drie rijbewijzen ingetrokken. Maar dievenbendes werden er niet gevat. 

Toch is hoofdcommissaris Didier Vandecasteele tevreden over de actie. "Het is een eerder uitzonderlijke actie over twee provincies heen, Oost- en West-Vlaanderen. Zeven politiezones hebben deelgenomen en we hadden ook steun van de federale politie. Het is wel zo dat er geen schokkende resultaten zijn, er zijn geen dievenbendes gevat. Dat kan ook wel positief geïnterpreteerd worden, want het kan erop wijzen dat de controles werken en dat dieven wegblijven."

Meest gelezen