Handgeschreven prequel van Harry Potter gestolen

Bij een inbraak in Birmingham is een door JK Rowling handgeschreven prequel van Harry Potter gestolen. Het gaat om een tekst van 800 woorden, die 9 jaar geleden geschreven is op een grote postkaart voor een veiling voor een goed doel. Het kleinood werd toen voor 25.000 pond (29.548 euro) verkocht.

Het "verhaal" speelt zich drie jaar voor de geboorte van Harry Potter af, met als spilfiguren James Potter, vader van de leerling-tovenaar, en zijn beste vriend Sirius Zwarts alias Sluipvoet of Snuffel, die toen beiden tieners waren.

De diefstal, samen met juwelen, gebeurde tussen 13 en 24 april. De politie gaat ervan uit dat enkel hardleerse Potter-fans de prequel zouden kopen. Zij roept iedereen op die de kaart ziet, alarm te slaan.

De eigenaar noemt het werk "onbetaalbaar" en zegt dat het het potentieel heeft nog meer geld op te leveren voor een goed doel mocht het op een legale manier opnieuw verkocht kunnen worden. Toch vreest de man dat de dieven de kaart mogelijk voor een klein bedrag verkocht hebben of dat ze ze misschien zelfs vernietigd hebben omdat ze geen idee hadden van de waarde.  

Meest gelezen