Inbraak in Delhaize in Wemmel draait uit op schietpartij met politie

In Wemmel hebben agenten vanochtend het vuur geopend op twee overvallers van de Delhaize-vestiging in Wemmel. Dat heeft het parket Halle-Vilvoorde gemeld.

"Een getuige zag vrijdagochtend hoe iemand aan de ingang van het Delhaize-warenhuis in Wemmel bedreigd werd met een vuurwapen en de winkel werd ingeduwd", vertelt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. 

Toen de lokale politie ter plaatse kwam, zagen ze een voertuig al toeterend wegrijden. De twee verdachten kwamen daarop de winkel uitgelopen. De politie maande hen aan om te blijven staan. Toen de verdachten hier geen gehoor aan gaven, openden de agenten het vuur. Niemand werd geraakt door de schoten. Eén overvaller werd nadien wel geraakt door een politievoertuig, toen een andere ploeg versterking kwam bieden. De twee konden ingerekend worden, een derde verdachte, die de vluchtauto bestuurde, kon ontkomen. 

De twee opgepakte verdachten zijn een 17-jarige jongeman en een 20-jarige man, allebei uit Sint-Jans-Molenbeek. "De 17-jarige wordt vandaag voorgeleid voor de jeugdrechter, de 20-jarige voor de onderzoeksrechter", aldus nog het parket. "Het parket vraagt voor die laatste een aanhoudingsbevel. 

Meest gelezen