Lijnbus dwars over E313 in Wommelgem: weg vrij, maar 2 uur aanschuiven naar Antwerpen

Op de E313 richting Antwerpen staat een kilometerslange file na een aanrijding tussen een lijnbus en een vrachtwagen in Wommelgem. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De bus stond een tijdlang dwars over de snelweg. Intussen is de weg vrijgemaakt, maar het is wel nog zo'n 2 uur aanschuiven.

Alle inzittenden van de bus bleven ongedeerd en konden overstappen op een andere bus. Het takelen was niet zo evident omdat het om een harmonicabus gaat.

Het ongeval verstoort de ochtendspits voor al het verkeer dat vanuit de Kempen of Hasselt richting Antwerpen moet. Over langere afstand vanuit Nederland is de E19 via Breda een alternatief, vanuit Hasselt rij je beter om langs Brussel. Op de E313 sta je al stil van voor Massenhoven, op de E34 vanaf Zandhoven.