Stiefdochter van Macron is ook kandidate in juni

Tiphaine Auzière, de jongste stiefdochter van de Franse "president élu" Emmanuel Macron, is plaatsvervangend kandidate in de vierde kieskring van de regio Nord-Pas de Calais voor "La République en Marche", de partij die gegroeid is uit de centrumbeweging van haar stiefvader.

Tiphaine Auzière is de jongste dochter van Brigitte Macron, uit haar eerste huwelijk. Ze was al eerder te zien aan de zijde van haar moeder op meetings van haar stiefvader, die maar enkele jaren ouder is dan zij.

Ze heeft zich al eerder geout al aanhangster van haar stiefvader, die ze omschrijft als "buitengewoon" en "briljant".  Het ideeëngoed van Emmanuel Macron verdedigt ze met verve.

Critici hebben het in het tijdschrift Gala over nepotisme. Nochtans is Macron lang niet de enige in Frankrijk met Politiek-familiale banden. Zo heeft Marine Le Pen, die de presidentsverkiezingen van hem heeft verloren, haar vader Jean-Marie Le Pen opgevolgd als leider van het Front National. Haar nichtje Marion Maréchal-Le Pen speelde gedurende jaren een belangrijke rol in die partij.

Meest gelezen