Sverre Magnus heeft de zottigheid van kroonprins Haakon geërfd

Het Noorse koningspaar Harald en Sonja hebben met tientallen andere royals twee dagen lang feest gevierd in Oslo. Gelegenheid: hun 80e verjaardag. Dat de Noren niet verlegen zitten om een geintje toonde kroonprins Haakon al door zijn baard te scheren tijdens het galadiner. Nu blijkt ook zijn zoon, prins Sverre Magnus graag de show te stelen.

Elf jaar is hij, Sverre Magnus, een prille tiener. Hij houdt zich meestal gedeisd, staat een beetje in de schaduw van zijn grote zus Ingrid Alexandra die ooit op de troon zal belanden. Tot nu dus. Op het balkon om pers en volk te begroeten, omringd door de Noorse koninklijke familie, kriebelt het blijkbaar en begint Sverre Magnus te dabben (zie video hieronder), de bekende dansbeweging uit de hiphop.

Na de dab kijkt hij nog eens achterom alsof hij de goedkeuring zoekt van zijn nichtjes. Met een olijk deugnietlachje zwaait hij dan eens naar pers en volk. Oma Sonja en opa Harald hebben duidelijk niets gemerkt.

Sverre Magnus is trouwens niet de enige die een koninklijke dab presteert. De Nederlandse koning Willem-Alexander pakte met de hippe beweging (zie video hieronder) in oktober uit toen hij op bezoek was in Twente en langs de jeugd voorbijliep. Met drie tienerdochters in huis is Willem-Alexander ongetwijfeld helemaal mee met zijn tijd.

Wellicht heeft Sverre Magnus de speelsheid of zottigheid van zijn vader, kroonprins Haakon geërfd. Die slaagde erin tijdens het galadiner voor de 80ste verjaardag van zijn ouders weg te sluipen. Toen hij terugkeerde aan tafel bleek zijn baard weg. De foto's van een Haakon mét en zonder baard gingen de wereld rond.

Meest gelezen