Trump waarschuwt ontslagen FBI-baas Comey niet te lekken naar de media

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ontslagen FBI-baas James Comey gewaarschuwd om niets over hun privégesprekken naar de pers te lekken. Twee getuigen hebben aan de krant "The New York Times" bevestigd dat Trump in een privé-gesprek loyaliteit van Comey zou hebben geëist.

"Ik hoop voor James Comey dat er geen opnames bestaan van onze gesprekken", twittert Trump. Dat lijkt een nauwelijks verholen bedreiging aan het adres van James Comey, die hij eerder deze week ontslagen heeft als directeur van de binnenlandse inlichtingendienst FBI. In een interview met NBC heeft Trump Comey "een aansteller en een druktemaker" genoemd.

Waarom Trump Comey heeft ontslagen, is niet helemaal duidelijk. Waarnemers denken dat het te maken heeft met een FBI-onderzoek naar mogelijke banden tussen de Trump-campagne en Rusland. Zelf zegt Trump dat hij van Comey de verzekering heeft gekregen dat hijzelf niet werd onderzocht in verband met ongeoorloofde banden met de Russen. 

Amper zeven dagen nadat hij de eed had afgelegd als nieuwe Amerikaanse president had Trump een privé-onderhoud met Comey. Twee getuigen verklaren aan "The New York Times" dat ze Comey achteraf hebben horen zeggen dat Trump loyaliteit van Comey zou hebben geëist, waarop Comey niet zou zijn ingegaan.

Meest gelezen