Tweede halve finale lokt minder Vlaamse kijkers dan eerste

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival heeft minder Vlamingen voor de buis gehaald dan de eerste. Gemiddeld stemden zo'n 600.000 kijkers af op Eén.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voor de tweede halve finale stemden gisterenavond gemiddeld 604.934 kijkers af op Eén, goed voor een marktaandeel van 28,6 procent. Om 21.25 uur piekte het aantal kijkers op 743.364, of een marktaandeel van 30 procent.

Zij zagen hoe Nederland, Bulgarije, Wit-Rusland, Kroatië, Hongarije, Denemarken, Israël, Roemenië, Noorwegen en Oostenrijk zich plaatsten voor de finale van de 62e editie van het songfestival, die morgen plaatsvindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Eerste halve finale

Dinsdagavond plaatste de Belgische Blanche zich met "City lights" voor de finale. Toen keken gemiddeld 817.865 mensen, goed voor een marktaandeel van 39,6 procent. Het aantal kijkers piekte iets over 23 uur op 955.162 (58,5 procent), kort voor de jury bekendmaakte dat Blanche doorstootte naar de finale.

Meest gelezen