Van de Veire: "Volgens de bookmakers zou België vierde worden"

Na een voorzichtige start dinsdag in de eerste halve finale van het Songfestival, is het zelfvertrouwen van Blanche enorm gegroeid. Dat zegt Peter Van de Veire, die als commentator in Oekraïne is. Op dit moment zou de Belgische zangeres volgens de bookmakers vierde worden.
AFP or licensors

"Ze is veel minder zenuwachtig nu", zegt Peter Van de Veire, die haar gisteren nog zag bij een ontmoeting op de Belgische ambassade, in "De ochtend" op Radio 1. "Ze zei: ik ben heel ontspannen, ik ben heel tevreden. Op een bepaald moment zei ze zelfs: "Misschien kan ik wel gewoon winnen"."

"Van een bang vogeltje is het nu een zelfverzekerde vrouw geworden. Het kan een mooi verhaal worden morgen. We gaan als 23e optreden (van de 26), we komen na de enorm harde metal van Oekraïne, waar iedereen bang van zal worden en net voor de Zweed Robin Bengtsson (de man met de act met de loopbanden, nvdr), die ook wel goed is. Het is een mooie plek, mensen gaan haar nog onthouden. Ik hoop alleen dat ze niet zenuwachtig wordt omdat het dan zo lang duurt."

Dat laat aantreden in de wedstrijd kan lonen, bewees Urban Trad in 2003. De Belgische inzending (die het lied "Sanomi" bracht) kwam toen als 22e aan de beurt en strandde uiteindelijk op een tweede plaats in de wedstrijd waaraan 26 landen deelnamen. 

Volgens de bookmakers zou België met "City lights" vierde worden. De Italiaan Francesco Gabbani ("Occidentali's karma") staat nog steeds op 1, Salvador Sobral uit Portugal staat op 2 met zijn door zijn zus geschreven nummer "Amar pelos dois" en op 3 staat Kristian Kostov uit Bulgarije. Hij zingt het lied "Beautiful mess" en treedt als 25e op. 

Google voorspelt: derde plaats voor Blanche

Volgens Google zou Blanche derde worden in de finale, met een totaal van 240 punten. Dat concludeert de zoekgigant op basis van de analyse van de zoektermen in alle deelnemende landen. Portugal en Australië zouden op plaats één en twee komen te staan.

Google Trends analyseerde de zoekopdrachten in Google in alle deelnemende landen en kende vervolgens punten toe volgens het klassieke Eurovisie-systeem. De kandidaat waarop het meest werd gegoogled, krijgt bijvoorbeeld 12 punten.

 

Meest gelezen