57e Biënnale van Venetië open voor het grote publiek

Bij de publieksopening van de 57e editie van de Biënnale van Venetië is de Duitse kunstenaar Franz Erhard Walther gelauwerd met de Gouden Leeuw voor beste bijdrage aan de tentoonstelling. België wordt dit jaar vertegenwoordigd door Dirk Braeckman, maar er zijn nog Belgische kunstenaars die hun werk tonen in de Dogenstad.

De 57e editie van de Biënnale van Venetië heeft vandaag de deuren geopend voor het grote publiek. De voorbije weken zijn verschillende  Belgische kunstenaars naar Italië gereisd om er hun werk op te stellen.

Bij de opening werden ook de prijzen voor beste bijdrage aan de Biënnale van Venetië bekendgemaakt. De Duitse kunstenaar kreeg de Gouden Leeuw voor beste kunstenaar. Het Duitse paviljoen werd bekroond met de Gouden Leeuw voor beste nationale bijdrage.

België wordt dit jaar vertegenwoordigd op de Biënnale van Venetië door Dirk Braeckman. Samen met curator Eva Wittocx heeft hij zijn werk opgesteld in het Belgische paviljoen in Venetië. Eerder deze week bezocht mininster van Cultuur Sven Gatz het Belgische paviljoen.

Ook de kunstenaars Jan Fabre en Koen Vanmechelen hebben hun werk opgesteld in Venetië. Voor Fabre is het al de negende keer dat hij deelneemt aan het grote kunstenevenement. Er worden 500.000 bezoekers verwacht op de Biënnale van Venetië.

Meest gelezen