Blanche over haar 4e plaats: “Ik ben supertevreden”

"Ik had al positieve reacties gekregen, maar een vierde plaats had ik niet verwacht." Dat zegt Blanche in een reactie aan VRT Nieuws over haar prestatie op het Eurovisiesongfestival. De 17-jarige zangeres is ook tevreden over haar show van gisteravond. "Op een bepaald moment voelde ik me zelfs niet meer gestresseerd."

Voor het Eurovisiesongfestival stond Blanche hoog in de lijstjes van de bookmakers, maar door de tegenvallende prestaties tijdens de repetities viel ze wat terug. De afgelopen dagen sloeg ze terug, met een goede prestatie voor de jury en een kers op de taart, gisteravond op het moment waar het hem om ging: de grote finale van het 62e Eurovisiesongfestival.

Ze denkt zelf ook dat haar optreden tijdens de finale haar beste was van de afgelopen week in Kiev. Van haar optreden voor de jury, op vrijdag was ze al best tevreden. Ze had toen verwacht iets meer punten te krijgen en hoger te scoren dan een 9e plaats, want “het lied had echt goede reacties gekregen".

Maar gisteren maakte alles goed en overtrof alles, zegt de 17-jarige zangeres achteraf, nadat ze door de publieksjury opgehesen was, naar een 4e plek. “Dat betekent dat de mensen het lied echt goed vonden en dit is beter voor de rest van mijn carrière."

Stress

En hoe zit het met die carrièreplannen? “Ik hoop dat het publiek me ook na het festival zal blijven volgen, net omdat ik niet gewonnen heb.”

Maar eerst is het back to reality. “Ik zit in het laatste jaar. Het is het einde van het schooljaar. Maandag moet ik weer naar school en studeren voor m'n examens," Na de zomervakantie ga ik me verder op de muziek concentreren.”

Maar eerst heeft Blanche haar prestatie nog gevierd op een feestje in de bar van het hotel.

Meest gelezen