Deze landen waren het meest onder de indruk van Blanche

Na de bekendmaking van de punten van de vakjury's in de finale van het Eurovisiesongfestival stond Blanche op de negende plaats met 108 punten. Dankzij de punten van de televoters stootte "City lights" door naar de vierde stek. "België is te cool voor woorden", oordeelde The Telegraph over het optreden van Blanche.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Blanche is vannacht op de vierde plaats geëindigd op het Eurovisiesongfestival met 363 punten. Dat goede resultaat heeft de zangeres vooral te danken aan de vele stemmen van de televisiekijkers.

De puntentelling bestond uit twee delen. Eerst werden de punten van de vakjury's van de 42 deelnemende landen bekendgemaakt. Blanche kreeg enkel van de vakjury van Ierland twaalf punten. Polen en Letland bedeelden haar met tien punten en Portugal, San Marino en Israël gaven haar acht punten.

In totaal kreeg Blanche 108 punten van de verschillende vakjury's. Daarmee stond ze op de negende plaats in de tussenstand. Daarna volgden de punten van de televisiekijkers van de 42 deelnemende landen.

De televisiekijkers waren meer onder de indruk van "City lights" dan de vakjury's. Blanche kreeg twaalf punten van de kijkers in vier landen: Zweden, Estand, Letland, Polen. Zes landen met onder meer Nederland en Portugal schonken Blanche tien punten. In totaal kreeg Blanche punten van 40 van de 42 meestemmende landen.

Lovende reacties in de internationale media

Het optreden van Blanche in de finale van het Eurovisiesongfestival werd in de internationale pers overwegend positief onthaald. Onder meer The Telegraph en Frankfurter Allgemeine spaarden hun lof voor "City lights" niet.

"België is te cool voor woorden. Ze lijken steeds een nummer naar het festival te sturen dat humeurig en scherp is en totaal origineel klinkt", klinkt het in The Telegraph. "België heeft een 17-jarige scholiere met een indrukwekkend diepe stem gestuurd. Het nummer doet aan The xx of Lana Del Rey denken", schrijft Frankfurter Allgemeine.

The Guardian was minder lovend in zijn recensie. "Ze ziet eruit alsof ze elk ogenblik gaat huilen of flauwvallen. Kan iemand haar helpen?"

Herbeleef de razend spannende puntentelling van het Songfestival

Meest gelezen