Hotels willen niet langer gebonden zijn aan booking.com-prijzen

De Vlaamse hotelsector is het beu dat hotels gebonden zijn aan het prijsbeleid van de populaire boekingsite booking.com. Hotels die met booking.com werken, mogen elders geen lagere prijzen aanbieden. Dat staat in hun overeenkomst met de website. Maar de sector wil dat minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en minister van Middenstand Willy Borsus (MR) de macht van de hotelwebsite aan banden leggen.

In Frankrijk en Duitsland mag booking.com hotels niet langer van hotels eisen dat ze op de website altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Op hun eigen websites mogen Franse en Duitse hotels goedkopere logementen aanbieden.

Niet zo in België, en dat vindt Horeca Vlaanderen niet ok. “Hierdoor kan de consument niet altijd genieten van het best mogelijke aanbod”, klaagt de hotelsector. Horeca Vlaanderen beroept zich op een beslissing van de Europese Commissie over internetwinkel Amazon. De Commissie heeft beslist dat verdelers van e-books buiten Amazon lagere prijzen mogen hanteren. Horeca Vlaanderen wil die logica doortrekken naar booking.com.

Meest gelezen