Leer vandaag al dansen op "Occidentali’s karma"!

De kans is groot dat u zich na vanavond ook op Vlaamse dansvloeren aan het eigenzinnige dansje van de Italiaanse zanger Francesco Gabbani moet wagen, een van de favorieten om het Songfestival te winnen. Wij helpen u nu al op weg.

De Britse zoöloog Desmond Morris, schrijver van "The naked ape", is alvast een grote fan en geeft zijn stem vanavond aan "Occidentali’s karma" van de Italiaan Francesco Gabbani, die in zijn Songfestivallied de fascinatie van het Westen voor de Oosterse cultuur met de hulp van een dansende aap bezingt.

"Catchy" en "Extraordinary" waren de woorden die Morris in "La Repubblica" gebruikte. De 34-jarige Gabbani, vanavond alvast superfavoriet om het Songfestival te winnen, ondersteunt zijn nummer met een simpel maar erg uitnodigend dansje, dat na zijn overwinning in het San Remo Festival in Italië leidde tot een explosie van YouTubevideo’s van mensen die zich er ook aan waagden. U kan vanavond dus al maar beter voorbereid zijn als de presentatoren in het International Exhibition Center in Kiev concluderen: "And the winner is… Italy!"

Hoe simpel het dansen ook moge zijn, tijdens de finale van het San Remo Festival, dat de Italiaanse kandidaat voor het Songfestival aanduidt, ging het ook voor Gabbani even fout. Dat had dan wellicht vooral te maken met zijn overdreven enthousiasme.

De Italianen konden er alvast niet genoeg van krijgen en YouTube werd overspoeld met filmpjes van hand zwaaiende jongeren en ouderen, waar ook ter wereld, de ene al professioneler dan de andere, die zich het dansje eigen hadden gemaakt. Of het nu was…

…na een alcoholisch aperitief in eigen huis:

…of na het alcoholische aperitief in een vakantieoord in Thailand:

…of na een professioneel ingestudeerde choreografie:

…of gewoon voor de kathedraal van Milaan:

Omdat het hand zwierende dansje blijkbaar toch enige uitleg nodig had, gaf Gabbani zelf in een paar filmpjes de nodige instructies over hoe de armen te bewegen, samen met het opheffen van de benen. U kan dus maar beter ook al beginnen oefenen:

Meest gelezen