Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

1,2 miljoen kijkers op Eén voor finale Songfestival

Gemiddeld 1,2 miljoen kijkers hebben zaterdagavond op Eén de finale van het Eurovisiesongfestival gevolgd. Tijdens het optreden van Blanche, rond 22.53 uur, was er zelfs een piek van 1,6 miljoen kijkers. Portugal won zaterdagavond de liedjeswedstrijd. Blanche eindigde op de vierde plaats.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ook bij de puntentelling bleef het erg spannend voor België. "Het is fantastisch om te merken hoe het Eurovisiesongfestival opnieuw leeft, dat heel Vlaanderen en België extreem meeleven met dit grootse muziekfestival en Blanche", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. "Zalig dat we met Eén hieraan kunnen bijdragen op antenne en online." Volgens Peter Van de Veire, die commentaar gaf vanuit Kiev, weten we bij de VRT wat ons het komende jaar te doen staat." 

Donderdagavond keken op Eén gemiddeld 604.934 kijkers naar de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival vanuit Kiev.  

De eerste halve finale, met Blanche, werd dinsdagavond gemiddeld door 817.865 mensen gevolgd. Ook toen was er een piek in de cijfers iets over 23 uur (955.162), kort voor de jury bekendmaakte dat Blanche doorstootte naar de finale. 

De cijfers van de finale liggen wel lager dan vorig jaar. Toen keken 1.815.582 Belgen naar het optreden van Laura Tesoro die in Stockholm de spits mocht afbijten en volgden gemiddeld 1.531.589 kijkers het programma. 

Meest gelezen