Auto rijdt in op groep fietsers in Kasterlee: twee doden

In Kasterlee is een wagen ingereden op een groep van twaalf fietsers die de straat aan het oversteken was. Daarbij zijn twee doden en drie zwaargewonden gevallen, waarvan één er ernstig aan toe is. Het ging om een groep jonggepensioneerde vrouwen uit de buurgemeente Retie.

"Rond kwart voor drie is een groep fietsers, jonggepensioneerde vrouwen, de Turnhoutsebaan in Kasterlee overgestoken", zegt de woordvoerder van de politie Rudy Remijsen.

"Op hetzelfde moment kwam een voertuig uit de richting van Turnhout en die heeft de fietsers te laat opgemerkt. Hij heeft nog geprobeerd  om de groep te ontwijken en is daarbij door de middenberm gegaan, maar heeft toch nog een deel van de groep aangereden."

"Het ging om een groep van een twaalftal jonggepensioneerde vrouwen. Zes van hen werden aangereden. Twee zijn intussen overleden en er is nog een slachtoffer dat vecht voor haar leven", zegt Remijsen. Het gaat om een vrouw van 76. Twee andere gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

De overleden vrouwen waren 65 en 76 jaar oud. Het parket kwam ter plaatse voor een onderzoek. De bestuurder van de wagen is een 65-jarige Nederlander. Volgens de eerste vaststellingen was hij niet dronken of onder invloed. De passagier van de wagen, de 86-jarige vader van de bestuurder, liep ook lichte verwondingen op.

De Turnhoutsebaan was een tijd lang in in beide richtingen versperd, maar is intussen terug vrijgegeven.

(Lees verder onder de foto)

Cruciale oversteekplaats

Volgens waarnemend burgemeester Mies Meeus werden de fietsers  aangereden tijdens het oversteken ter hoogte van Kleinrees. "Dat is een cruciale oversteekplaats voor het lokale fietsroutenetwerk", zegt ze. "Fietsers moeten daar echter een tweevaksbaan oversteken waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden."

"We zijn als gemeente dan ook al langer vragende partij om er verkeerslichten te plaatsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel de opties, maar jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen van dit ongeval", aldus Meeus.

Samen met de stad Turnhout en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekijkt Kasterlee ook of het aantal doorsteken op de N19 kan worden verminderd zodat de veiligheid voor alle weggebruikers erop vooruit zou gaan.

Meest gelezen