Eerste editie van circusfestival Cirkl in Leuven lokt 8.000 mensen

De eerste editie van het circusfestival Cirkl, dat de stad Leuven afgelopen weekend in de omgeving van de Vaartkom organiseerde, heeft meer dan 8.000 bezoekers over de vloer gekregen. Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A) meldt dat er volgend jaar zeker een nieuwe editie komt, meer bepaald van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei 2018.

Het programma van Cirkl omvatte verspreid over drie dagen op een vijftal locaties meer dan 30 voorstellingen van groepen, waaronder naast internationale groepen zoals het gerenommeerde Australische Gravity & Other Myths ook minder bekende acts zoals Collectif Malunés, De Langste Fanfare en jong talent uit binnen- en buitenlandse circusscholen.

Op enkele uitzonderingen na waren alle optredens gratis. Voor wie zich zelf aan circus wou wagen waren er workshops. In totaal kreeg Cirkl 8.000 mensen over de vloer.

Er was voor alle facetten van het festival ruime belangstelling. "Zowel de internationale toppers als de vele jonge, Belgische gezelschappen trokken volle tenten en zalen. Zo speelde Gravity & Other Myths driemaal voor een uitverkochte tent en liet Dyne (Circus in Beweging) twee keer De Smidse vollopen", aldus festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC).

 

Meest gelezen