Hillary Clinton stelt nieuwe beweging "Onward Together" voor

Het was al even aangekondigd, en nu is het ook zover: in de VS heeft Hillary Clinton haar nieuwe beweging "Onward Together" voorgesteld. Daarmee wil de verliezende presidentskandidaat voor de Democraten "mensen aanmoedigen om zich te organiseren, betrokken te geraken en een openbaar ambt na te streven".
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Politieke bewegingen oprichten is niet alleen populair in Frankrijk, ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan lusten ze er pap van. Zo ook Hillary Clinton die vandaag haar nieuwe beweging "Onward Together" heeft voorgesteld (zoals Politico eerder deze maand al had voorspeld).

""Onward Together neemt zich tot doel de visie uit te dragen die bij de voorbije verkiezingen bijna 66 miljoen stemmen heeft opgeleverd", staat op de website van de beweging te lezen in een verwijzing naar het aantal stemmen dat Clinton bij de presidentsverkiezingen in november wist te verzamelen.

"We willen mensen aanmoedigen zich te organiseren, betrokken te geraken en een openbaar ambt na te streven. "Onward Together" wil progressieve waarden uitdragen en een betere toekomst voor de volgende generaties bouwen."

Donald Trump

Met "Onward Together" lijkt Clinton expliciet de aanval op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump in te zetten. "In de voorbije maanden hebben we gezien wat mogelijk is wanneer mensen samenkomen om zich tegen pesterijen, haat, onwaarheden en verdeeldheid te verzetten en opkomen voor een eerlijker en inclusief Amerika", leest het op de website.

In een reeks tweets heeft Clinton haar beweging ook persoonlijk toegelicht. "Meer dan ooit geloof ik dat het engagement van burgers vitaal voor onze democratie is", schrijft ze onder meer. "Het voorbije jaar was niet wat ik voor ogen had, maar ik weet waarvoor ik nog steeds vecht: een liever en inclusief Amerika met een groot hart. Voorwaarts!"

Meest gelezen