Man gaat hamburger halen met zijn helikopter

Even de McDonald's binnenstappen om een hamburger te halen. Het lijkt zo evident, maar de manier waarop deze klant dat deed, was toch enigszins verrassend. Hij landde afgelopen zaterdag immers met zijn helikopter op de gazon in de nabijheid van een McDonald's-filiaal in Sydney, om vervolgens, nadat hij zijn keuze gemaakt had, opnieuw op te stijgen. Omstanders keken alvast vol verbazing toe.

"Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was", aldus een van hen op nieuwswebsite News 9. Maar dat was het dus niet, toen ze de piloot met een papieren zakje terug naar zijn helikopter zagen wandelen. Volgens de "Civil Aviation Safety Authority", die toekijkt of alle vliegvoorschriften nageleefd worden, is het niet illegaal om in iemands tuin te landen, “zolang hij daar maar de toestemming voor heeft”.

En die toestemming had hij, zo bevestigde de helikopterpiloot, genaamd Dan, tijdens een gesprek op de Australische radiozender KIIS 106.5. Het waarom van de landing bleek zelfs erg evident: "Ik kreeg plots honger. En nu en dan doen we van die dingen, als we met een helikopter vliegen."

Hij grapte ten slotte nog met de radiopresentator: "Als je ooit een cheeseburger aan huis geleverd wil hebben, bel ons dan maar door waar je woont en we gooien hem binnen."

Volgens woordvoerster Skye Oxenham van McDonald's Australia was er alvast geen enkel probleem, "zolang onze klanten maar veilig arriveren en weer vertrekken".

Meest gelezen