Onderzoek naar zware kindermishandeling in crèche in Antwerpen

In Antwerpen is een kinderverzorgster opgepakt op verdenking van zware kindermishandeling. De moeder van een zes maanden oude baby ontdekte een verdachte blauwe plek aan de kaak van het kind en trok meteen aan de alarmbel. Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek geopend is. De vrouw is intussen weer vrijgelaten.

Op schokkende bewakingsbeelden van het kinderdagverblijf die de regionale televisiezender ATV in handen kreeg, is duidelijk te zien dat het kind hard werd aangepakt door de verzorgster. "Ik heb de blauwe plekken ontdekt op haar gezicht, maar als jonge moeder weet je niet altijd precies waar dat vandaan kan komen”, zegt de moeder van het kind in een anonieme getuigenis aan ATV.

"Op aanraden van de kinderarts hebben we besloten om het probleem aan te kaarten bij de crèche. Ze hebben de beelden dan bekeken en wat ze ontdekten was verschrikkelijk. Ik snap niet dat zo’n monster met kinderen mocht omgaan."

Het kind werd voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis. De 22-jarige kinderverzorgster werd door de politie meegenomen voor verhoor, maar werd later vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket bevestigt intussen dat het wel een onderzoek voert naar mogelijk zware kindermishandeling.

Crèche zet samenwerking met verzorgster stop

De verantwoordelijke van het kinderdagverblijf besloot ook meteen de samenwerking met de verdachte stop te zetten. "We zijn diep geraakt door het verhaal, en we zijn onmiddellijk naar de politie gestapt met de beelden en hebben zelf ook een klacht ingediend", vertelt Larissa Van Wesemael, de uitbaatster van de crèche.

"Wij verwijten hen niets", zegt de moeder van de baby nog. "Ze hebben snel gereageerd en waren duidelijk ook geschokt door de beelden."

Kind en Gezin is ook op de hoogte gebracht van de feiten. Volgens hen heeft de crèche de juiste interne procedures gevolgd toen ze vermoedden dat er sprake was van mishandeling. Ze gaan wel snel samenzitten met de uitbaatster van de crèche om te kijken hoe dit is kunnen gebeuren.

Bekijk de bewakingsbeelden van het kinderdagverblijf:

Meest gelezen