Oostendse taxichauffeur held van bejaarde vrouw die in bad was gevallen

In Oostende is een taxichauffeur de held van het weekend geworden. Hij redde vrijdagavond een 86-jarige vrouw die al enkele dagen vastzat in haar bad na een valpartij.

De bejaarde vrouw sukkelde allicht woensdag al in haar bad en raakte er niet uit. Ze had geen gsm bij en niemand hoorde haar om hulp roepen aangezien er in haar appartementsgebouw vooral tweedeverblijvers wonen. Om niet onderkoeld te geraken, liet de vrouw regelmatig warm water bijlopen, maar na 48 uur raakte ze toch fel verzwakt. 

De chauffeurs van de Oostendse Taxibond begonnen zich zorgen te maken, want de vrouw is een vaste klant en ze liet al enkele dagen niets meer van zich horen. Taxichauffeur Peter Rabaix reed daarop vrijdagavond naar het appartement van de vrouw en bleef op de deur kloppen tot hij na een kwartier de vrouw zachtjes om hulp hoorde roepen.

Daarop verwittigde hij de politie en de brandweer die de voordeur inbeukten. De hulpdiensten troffen daar de fel verzwakte vrouw aan in haar bad. De dame werd opgenomen in het ziekenhuis en moest daar het hele weekend verblijven. Ze heeft allicht haar leven te danken aan de alertheid en ongerustheid van taxichauffeur Peter.

Meest gelezen