Weg opnieuw vrij tussen Craeybeckxtunnel en oprit richting Gent

Rond Antwerpen heeft het verkeer de hele ochtend in de knoop gezeten door een ongeval op een brug boven de Antwerpse ring. Om 5 uur verloor een vrachtwagenchauffeur voorbij de Craeybeckxtunnel de controle over het stuur, waardoor een container geladen met glas en hout op de weg terechtkwam. Er vielen ook heel wat brokstukken op de ring. Rond 10.30 uur hadden de hulpdiensten alle puin opgeruimd. Door het ongeval liepen de vertragingen op de ring en op de E17 vanuit Gent op tot méér dan twee uur.

Door een ongeval met een vrachtwagen was vanochtend voor 5 uur de verbinding van de Craeybeckxtunnel naar de Antwerpse ring richting Gent afgesloten voor het verkeer. Door brokstukken die naar beneden waren gevallen vanop de brug waar het ongeval gebeurde, was bovendien op de Ring in Antwerpen-Zuid de rechterrijstrook versperd. Dat bemoeilijkte het verkeer naar Gent. De Liefkenshoektunnel was in die richting tolvrij gemaakt.

Het Verkeerscentrum raadde het verkeer richting Gent aan om de R1 richting Nederland te nemen tot de afrit Borgerhout, waar het de snelweg weer kan oprijden richting Gent. Al het verkeer richting Antwerpen moest de snelweg verlaten via de afrit Wilrijk (E19). Automobilisten moesten daar de route met letter C volgen tot A12/Antwerpen, oprit Wilrijk-Valaar, waar ze opnieuw de snelweg konden nemen. Het verkeer op lange afstand tussen Brussel en Antwerpen kon via de A12 rijden.

Meest gelezen