"Ford wil duizenden banen schrappen"

Autobouwer Ford is van plan wereldwijd duizenden banen te schrappen, om zo de rentabiliteit op te krikken. Dat melden welingelichte bronnen aan onder meer AFP en de Wall Street Journal.
archieffoto

De herstructurering zou de komende dagen worden aangekondigd. Ford zou tot tien procent van het personeel schrappen, wat zou kunnen leiden tot 20.000 van de 202.000 wereldwijde werknemers die hun baan dreigen te verliezen.

Ford hoopt zo miljarden te kunnen besparen, met als doel de rentabiliteit te verhogen. CEO Mark Fields staat onder druk van aandeelhouders. Sinds Fields in juli 2014 aan het hoofd kwam van de op één na grootste Amerikaanse autobouwer, verloor het aandeel 36 procent. 

In een reactie zegt Ford geen besparingsmaatregelen te hebben aangekondigd en niet te reageren op speculaties.

Meest gelezen