Brede publiek na 8 jaar weer welkom op dak van Grande Arche in Parijs

Op 1 juni gaat het dak van de Grande Arche in Parijs weer open voor het brede publiek. Dat melden Franse media. Het iconische gebouw in de wijk La Défense was 8 jaar dicht en is de voorbije 2 jaar uitgebreid gerenoveerd.
MIGUEL MEDINA

Het is de Arc de Triomphe van de 20e eeuw: de Grande Arche of de Arche de la Défense in de gelijknamige wijk in Parijs. Sinds 1989 staat het kubusvormige gebouw op het uiteinde van de zogenoemde Axe historique die onder meer de Arc de Triomphe, de Tuilerieën en de glazen piramide van het Louvre verbindt.

De glazen lift naar boven nemen en een kijkje nemen bovenop het dak van de Grande Arche was sinds 2009 niet meer mogelijk, maar daarin komt binnenkort verandering. Vanaf 1 juni is het brede publiek weer welkom bovenop het bouwwerk van 110 meter hoog, zo melden Franse media.

Om dit mogelijk te maken is het gebouw de voorbije 2 jaar grondig gerenoveerd. Het totale kostenplaatje liep daarbij op tot 192 miljoen euro. Dankzij die investering kunnen bezoekers binnenkort weer genieten van een panoramisch uitzicht op Parijs, maar ook van een restaurant en een galerij gewijd aan fotojournalistiek.

Meest gelezen