Jimmy Kimmel leidt de Oscars ook in 2018 in goede banen

Bij de uitreiking van de Oscars in 2018 zal Jimmy Kimmel opnieuw de gastheer van de ceremonie zijn. Dat meldt de Academy of Motion Picture Arts & Sciences. Het is geleden van Billy Crystal in de jaren 90 dat iemand het spektakel 2 jaar op rij presenteerde.
2017 Invision

"Niemand kan een feestje van 90 jaar bouwen als Jimmy Kimmel en producers Michael De Luca en Jennifer Todd! Welcome back!" Met die woorden meldt de Academy op Twitter dat Kimmel na zijn passage als gastheer op de Oscars dit jaar de ceremonie ook volgend jaar zal presenteren.

Ook producers De Luca en Todd zijn dan opnieuw van de partij voor wat de 90e editie van de uitreiking van de prestigieuze filmprijzen zal zijn.

Het is geleden van de jaren 90 dat iemand de Oscars twee jaar op rij presenteerde. Toen ging het om Billy Crystal die zowel in 1997 als in 1998 gastheer was.

Kimmel heeft zelf al op het nieuws gereageerd. "Dankjewel aan de Academy om me opnieuw te vragen om de Oscars in goede banen te leiden", schrijft hij. "Ik neem aan dat ik de juiste enveloppe heb geopend", voegt hij eraan toe met een knipoog naar de chaotische noot waarop de Oscars dit jaar zijn geëindigd toen enkele enveloppen verwisseld raakten en de verkeerde film als winnaar in de categorie beste film is afgeroepen.

Kimmel is vooral bekend als presentator van zijn eigen talkshow "Jimmy Kimmel live" op ABC. De 90e editie van de Oscars vindt plaats op 4 maart 2018.

Meest gelezen