Jubelparkmuseum opent tentoonstelling "Once upon a time"

Met "Once upon a time" heeft het Jubelparkmuseum in Brussel een tentoonstelling over het gouden tijdperk van het geëmailleerde uurwerk geopend. Vanaf morgen is de expositie toegankelijk voor het publiek. Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA) woonde de opening bij.

De tentoonstelling telt 175 geëmailleerde uurwerken die dateren uit de jaren 1650-1850. De artefacten zijn verspreid over twaalf thema's, waaronder "de grote ontdekkingsreizen" en "de verlichting". Centraal staan de ambachtsmannen die de kunstwerkjes in email vervaardigden.

De Brusselse ontwerpster Isabelle de Borchgrave zal de vijf zalen opfleuren met een twintigtal papieren replica's van de toenmalige klederdracht. "Once upon a time" opent woensdag 17 mei voor het publiek en loopt tot 17 september.

 

Meest gelezen