Nederland maakt volgende week kennis met "Radio Gaga"

"Radio Gaga", het lokale radioprogramma op de televisie, trekt naar Nederland. Onze noorderburen hebben het originele format gekocht en beginnen hun eigen versie van het Canvasprogramma volgende week uit te zenden. Dat bevestigt productiehuis De Chinezen. Ook Spanje en Denemarken werken aan een eigen "Radio Gaga".
© VRT - De Chinezen
Joris Hessels en Dominique Van Malder zijn niet te zien in de Nederlandse versie

Het format van "Radio Gaga" komt uit de koker van productiehuis De Chinezen. Theatermakers Dominique Van Malder en Joris Hessels trekken met hun iconische caravan naar een afgesloten gemeenschap. Daar maken ze twee dagen lang hyperlokale radio, op basis van de verzoeknummers en de verhalen van mensen die op die bepaalde locatie hun pad kruisen. 

De Nederlandse zender NPO3 zendt volgende week de eerste aflevering van hun eigen "Radio Gaga" uit. Van Malder en Hessels zijn daarin niet te zien, maar de basis van het format (twee presentatoren die lokale radio maken vanuit een caravan) blijft wel behouden.

Nederland is niet het enige land dat voor de bijl gaat. "Radio Gaga" is ook verkocht aan Spanje en Denemarken, laat productiehuis De Chinezen weten. In beide landen zijn de opnames al van start gegaan. Intussen hebben ook andere landen interesse getoond in het programma, maar de onderhandelingen daarover zijn nog niet in hun definitieve plooi gevallen, zo klinkt het bij De Chinezen.

Seizoen 3 op Canvas

"Radio Gaga" keert dit najaar ook terug op de Vlaamse televisie. De eerste twee seizoenen behaalden mooie kijkcijfers en leverden tegelijk beklijvende maar serene televisie op. Er werd gefluisterd dat een eventueel derde seizoen te zien zou zijn op Eén, maar het programma blijft op Canvas, meldt de VRT. 

De opnames voor die derde reeks zijn gepland voor deze zomer. Dominique Van Malder en Joris Hessels trekken met hun caravan opnieuw naar acht bijzonder bestemmingen, voor evenveel afleveringen. Naar eigen zeggen had het duo na twee seizoenen "nog een massa mogelijke locaties" in hun hoofd.

Meest gelezen