Ondergedoken kinderverzorgster dient klacht in voor schending geheim onderzoek

De 22-jarige kinderverzorgster die gisteren werd opgepakt op verdenking van zware kindermishandeling, heeft een klacht ingediend voor de schending van het geheim van het onderzoek en bedreiging. Gisteren werden bewakingsbeelden verspreid van het kinderdagverblijf waarop duidelijk te zien was dat de verzorgster een kind hard aanpakte. De vrouw leeft nu ondergedoken en wordt bedreigd.

De bewakingsbeelden van het kinderdagverblijf die de regionale televisiezender ATV gisteren in handen kreeg, verspreidden zich razendsnel. Volgens Tim Smet, advocaat van de kinderverzorgster, is dit een ernstige schending van het geheim van het onderzoek. “Het kan niet de bedoeling zijn om de mening van de publieke opinie te vragen over deze beelden of om een publieke straf uit te spreken.” Hij dient dan ook een klacht in voor de verspreiding van de beelden. Zijn cliënt moet nu ondergedoken leven in angst en wordt bedreigd.

De advocaat betreurt ook hoe hard zijn cliënt wordt aangepakt op de sociale media. “Ze heeft ook haar versie van de feiten gegeven aan de onderzoeksrechter, maar die kant van het verhaal komt op de sociale media nooit aan bod”. De vrouw heeft spijt en beseft dat dit niet mocht gebeuren, los van de omstandigheden die er waren. Ze is ondertussen vrijgelaten onder strenge voorwaarden, waaronder een absoluut contactverbod met minderjarigen, zowel professioneel als privé.

Meest gelezen