Roze en blauwe oorringen van diamant halen recordprijs op veiling

In Genève zijn twee oorringen van roze en blauwe diamant samen voor 57 miljoen dollar (ruim 50 miljoen euro) onder de hamer gegaan, zo meldt veilinghuis Sotheby's. Dat is goed voor een nieuw wereldrecord. Het gaat om de stenen "Artemis Pink" en "Apollo Blue".
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

57 miljoen dollar (ruim 50 miljoen euro): dat heeft een rijke koper in Azië vanavond voor twee diamanten op een veiling bij Sotheby's in Genève betaald, meteen goed voor een nieuw wereldrecord. Het ging dan ook niet om de eerste de beste stenen, maar wel om de "Artemis Pink" en de "Apollo Blue".

Die eerste steen weegt 16 karaat en is in de vorm van een peer geslepen. Volgens het Gemological Institute of America gaat het om een van de chemisch puurste stenen in zijn soort. Vooraf was de waarde geschat op 12,5 miljoen tot 18 miljoen dollar (12 miljoen tot 17 miljoen euro). Uiteindelijk legde de koper 15,33 miljoen dollar (13,82 miljoen euro) voor "Artemis Pink" neer.

"Apollo Blue" is goed voor 14,54 karaat en is eveneens in de vorm van een peer geslepen. Dat maakt van deze diamant de grootste in zijn soort die ooit op een veiling te koop is aangeboden. De waarde van deze steen was vooraf geschat op 38 miljoen tot 50 miljoen dollar (36 miljoen tot 47 miljoen euro). De koper betaalde uiteindelijk dik 42 miljoen dollar (bijna 38 miljoen euro).

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen