Sergio Herman verliest vader en mentor in de keuken

Afgelopen weekend heeft sterrenchef Sergio Herman afscheid genomen van zijn vader Ronnie, de man die hem in zijn familierestaurant Oud Sluis wegwijs maakte in de keuken. Het is de tweede keer dit jaar dat Herman te maken krijgt met een overlijden in de familie. Eerder dit voorjaar verloren de sterrenchef en zijn vrouw hun ongeboren kind.
foto Peter Hilz (C)
Archieffoto - Sergio Herman aan het fornuis in Oud Sluis

De carrière van Sergio Herman begon als tiener in de keuken van zijn vader Ronnie, in Sluis. De latere sterrenzaak Oud Sluis was toen nog een gerenommeerd mosselrestaurant. Herman nam de zaak midden jaren 90 van zijn vader over en stuwde Oud Sluis met drie Michelinsterren richting de culinaire wereldtop.

In 2013 verliet Herman Oud Sluis, om nieuwe uitdagingen aan te gaan met zijn zaken "The Jane" in Antwerpen, "Pure C" in Cadzand en zijn frietketen "Frites Atelier". AIRrepublic, zijn tweede restaurant in Cadzand dat afgelopen jaar de deuren opende, is niet minder dan een ode aan de keuken die zijn vader hem deed ontdekken. In interviews liet Herman het nooit na te benadrukken hoe zijn vader hem op professioneel vlak heeft gevormd tot de sterrenchef die hij uiteindelijk is geworden.

"Sterke moeders"

Ronnie Herman leed al jaren aan dementie en is eind vorige week overleden. Op Instagram deelt Herman zijn verdriet om zijn vader met een veelzeggende foto van zijn vrouw Ellemieke die zijn moeder Ans omhelst. "De 2 sterkste en mooiste moeders die ik ken! Er is zoveel liefde", schrijft de chef bij het beeld. Tientallen Instagramvolgers van Herman wensen hem daarop veel sterkte met het overlijden.

Herman verwijst met het veelzeggende bijschrift bij de foto naar de andere persoonlijke klap, die hij eerder dit jaar te verwerken kreeg. Begin maart verloren hij en zijn vrouw Ellemieke hun derde zoon, vlak voor de geboorte.

Meest gelezen