Steve Harvey: “Kom alleen maar dichterbij als ik het je vraag”

U kent hem vast van de gigantische blunder die hij eind 2015 maakte toen hij de winnares van de Miss Universe-verkiezing moest aankondigen. Steve Harvey vergiste zich, waardoor de verkeerde Miss gekroond werd. Harvey is in de VS ook een bekende tv-presentator met een eigen praatprogramma, The Steve Harvey Show. En hij heeft zo zijn eigen manier om met zijn medewerkers om te gaan. Dat bleek uit een mail die hij vorige week rondstuurde, met regeltjes hoe zich tegenover hem te gedragen. Harvey blijft intussen achter zijn "diva-gedrag" staan, zoals de regeltjes op sociale media omschreven werden.

"Harvey moet wel erg boos zijn geweest toen hij deze mail stuurde", concludeerden diverse nieuwsmedia, nadat de mail uitgelekt was. In de mail, gericht aan zijn naaste medewerkers, was onder meer te lezen:

  • "Er zullen geen vergaderingen in mijn kleedkamer plaatsvinden. Er wordt niet gestopt of even binnengesprongen. DOOR NIEMAND."
  • "Je komt enkel binnen als ik je dat toelaat."
  • "Als je toch spontaan binnenkomt, laat ik je verwijderen."
  • "Ik wil dat niemand me lastig valt. Ook niet het televisiepersoneel."
  • "Ik ben in het verleden soepel geweest. MAAR DAT IS VOORBIJ."
  • "Als ik geschminkt word, kom niet dichterbij, behalve als ik het je vraag."
  • "Overval me niet met vragen. Dat haat ik. Maak een afspraak."
  • "Voel je door deze regels niet beledigd. Het is vooral goed voor mijn eigen leven en plezier."

 

Op Twitter volgden reacties als:

Op celebritywebsite Entertainment Tonight verdedigde Harvey zijn directe aanpak: "Ik heb altijd open gestaan voor iedereen die naar me toe kwam en met me wilde praten. Maar sommigen begonnen daarvan misbruik te maken."

"Sommigen brengen ook hun vrienden mee naar het programma en willen dan dat ik een handtekening geef. Of dat ik iets anders met hen moet doen. Ik heb nu iets van: "Wacht eens even!" Maar goed, achteraf gezien had ik dit probleem misschien iets anders kunnen aanpakken. Wat niet betekent dat ik me verontschuldig voor die mail."

Zoals hierboven al vermeld, kent u Harvey wellicht het best van dit tv-moment:

Meest gelezen