Temperaturen tot 25 graden: haal die zwemshort maar boven

U hebt het wellicht gemerkt vanmorgen: het is uiterst zacht buiten en het gaat enkel maar in stijgende lijn met temperaturen tot 25 graden in het binnenland en 23 graden aan zee. "Een erg warme dag, mogelijk zelf zomerse dag", zegt weerman Frank Deboosere.
© Wavebreak Media - creative.belgaimage.be

"We beginnen vanochtend met 16 à 17 graden, een enorme temperatuurvoorsprong", noemt Deboosere het in zijn weerpraatje. "Dat  zal uitmonden tot temperaturen van 25 graden. Niet alleen zon, maar zeker ook de nodige wolkenvelden en in het noordwesten is er na de middag kans op een paar lokale regendruppels."

Morgen zijn er minder wolken en is er meer zon met temperaturen tot 26 graden. Het is genieten, want mooie liedjes duren niet lang. "In de nacht van woensdag op donderdag wolken, buien en ook onweer. Het begin van een minder warme periode", voorspelt Deboosere. Donderdag en vrijdag is het wisselvallig en halen we slechts maxima tot 16 graden. Het kwik neemt een duik.

Meest gelezen