Tom De Cock (MNM) krijgt homofobe haatmail naar aanleiding van Moederdag

Een vrouw heeft Tom De Cock een brief vol homofobe verwensingen toegestuurd naar aanleiding van zijn opiniestuk over Moederdag dat zaterdag op deredactie.be verscheen. Dat heeft de MNM-dj zelf bekendgemaakt. Op Twitter zegt hij dat hij met haar wil praten.

"Jij bent mentaal en lichamelijk ziek en abnormaal" en "Blijf met uw vuile poten van onze kinderen". Die weinig sympathieke boodschap heeft een vrouw aan Tom De Cock overgemaakt, zo valt op te maken uit een foto van de brief die de MNM-dj op Instagram heeft geplaatst.

De aanleiding voor de haatmail is het opiniestuk "Help, mijn dochter heeft twee papa's en het is Moederdag!" dat De Cock afgelopen weekend voor deredactie.be schreef. Daarin legt hij uit hoe hij en zijn echtgenoot met die feestdag voor moeders omgaan in de opvoeding van hun dochter Jasmijn.

Dat stuit de vrouw klaarblijkelijk zo tegen de borst dat ze in haar pen is gekropen. "Onnozelaar", schrijft ze nog. "Ik ben 28 jaar en moeder van 2 kinderen. Vaderdag en Moederdag is (sic) een feest voor normale mensen. En (sic) kind heeft recht op een vader en een moeder."

Op Twitter geeft De Cock aan dat hij de vrouw graag wil ontmoeten. "Ik ben op zoek naar haar", schrijft hij. "Ze vergat haar adres te noteren. Ik wil met haar praten. Alle tips welkom!"

Meest gelezen