Volksfestival Brussel werpt nieuwe blik op volkswijken

Het Brusselse Volksfestival wil op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei met een programma vol culturele activiteiten een nieuwe blik werpen op de Brusselse volkswijken. Het is de tweede editie van het festival.

Bij de eerste editie in 2016 vond het Volksfestival plaats in één Brusselse wijk, maar in 2017 wordt het uitgebreid naar vier Brusselse wijken. Daarvoor slaan De Ancienne Belgique, de Pianofabriek, Espace Magh en de Volksuniversiteit van Anderlecht de handen in elkaar.

"Met het Brusselse Volksfestival hopen we ontmoetingen en gesprekken mogelijk te maken tussen mensen die hun eigen territorium - letterlijk én figuurlijk - bijna nooit verlaten. We willen hen laten zien dat die 'anderen' ook een bron van inspiratie kunnen vormen, en niet alleen een onoverbrugbaar verschil", zegt Soumaya Mettioui, directrice van de Volksuniversiteit van Anderlecht.

De missie van het Volksfestival is om alle Brusselaars, ongeacht hun origine, leeftijd of achtergrond, samen te brengen via meer dan 60 culturele activiteiten in samenwerking met 33 partnerverenigingen.

De bezoekers kunnen Brussel ontdekken via fanfares, tentoonstellingen, filmprojecties, theaterstukken, slam poetry, straatspektakels, workshops of een concert van het Brussels Volksorkest, een gelegenheidsorkest van amateur- en professionele muzikanten van verschillende afkomst.

De peter van het festival is Arno, een icoon binnen de Brusselse muziekscène. Speciaal voor de gelegenheid nam hij met lokale muzikanten een nieuwe versie van zijn nummer "Brussels" op.

Meest gelezen