Dateverzoek wielrenner inspireert Linde Merckpoel en Peter Van de Veire

"Carlien daten"?: met die veelbetekenende boodschap op zijn borstkas ging jonge wielrenner Victor Campenaerts na zijn tijdrit in de Giro gisteren de wereld rond. De genaamde Carlien stemde zowaar toe, en dat vierden radiopresentatoren Linde Merckpoel (Studio Brussel) en Peter Van de Veire (MNM) met enkele ludieke foto's op Twitter.

Je moet het maar durven: na zijn tijdrit in de ronde van Italië werd Campenaerts (25) gespot met een openstaand wielertruitje. Op zijn blote bast had de jonge wielrenner de veelbetekenende boodschap "Carlien daten?" geschreven.

Studio Brussel belde gisterenavond met Campenaerts voor wat meer tekst en uitleg. De genaamde Carlien blijkt een meisje te zijn dat hij al al jaren kent. Hij gaf haar zwemles, toen ze trainde voor een triatlon. "Ze weet eigenlijk niet op welke manier ik haar een toffe madame vind. Ik had ook nooit de ballen om haar mee uit te vragen, maar dit leek me een goede manier. Ik vind haar geweldig tof, en ook wel sexy."

Bij zoveel amoureuze durf ging de twitterende wielerwereld uit zijn dak. Carlien werd aangespoord om zich te melden, en op Campenaerts' verzoek in te gaan. Wat ze vervolgens ook gedaan heeft. Ze vindt dat verzoek naar eigen zeggen "wel schattig" en kon geen nee zeggen. Ze gaf Campenaerts trouwens meteen een tip voor de invulling van hun date. "Ik ga liever niet naar de cinema, want daar val ik altijd in slaap. Maar ik ga graag eten en fietsen, al heeft Victor daar na de Giro misschien even geen zin in."

Het verhaal inspireerde ochtendvogels Linde Merckpoel en Peter Van de Veire tot een visueel steekspel op Twitter. Van de Veire vroeg zijn Studio Brussel-collega mee op date, met een gelijkaardige tekst op zijn borstkas. In tegenstelling tot Campenaerts boekte hij geen succes: Merckpoel antwoordde kort en krachtig, met een boodschap op haar rug. Volgende keer beter, Peter.

Meest gelezen