Drie terreurverdachten uitgeleverd aan Frankrijk

België heeft drie terreurverdachten uitgeleverd aan Frankrijk. De drie zouden banden hebben met Reda Kriket, die ervan verdacht wordt vorig jaar een aanslag in Frankrijk te hebben voorbereid. Kriket zelf werd vorig jaar op 24 maart in Frankrijk opgepakt, de drie waar hier nu sprake van is, werden later in ons land opgepakt. Op 4 mei 2017 werden ze aan de Franse autoriteiten overgedragen. Dat wordt aan VRT Nieuws bevestigd.

De Franse autoriteiten hadden de overdracht gevraagd van de drie op verdenking van deelname aan activiteiten van een terroristische groep. Het drietal zou banden hebben met Reda Kriket. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar in Frankrijk een aanslag beraamd werd en werd vorig jaar opgepakt. In zijn appartement werden wapens en explosieven gevonden.

Twee van de drie veronderstelde medeplichtigen werden vorig jaar op 25 maart opgepakt in ons land, een dag nadat Kriket in Frankrijk gearresteerd werd. De derde werd op 1 april 2016 opgepakt. De drie mannen zijn nu in staat van beschuldiging gesteld in Frankrijk. 

Meest gelezen