Hoofdpresentator tv-journaal France 2 wordt van het scherm gehaald

De hoofdpresentator van het televisiejournaal van de Franse openbare omroep wordt van het scherm gehaald. Dat melden verschillende Franse media. David Pujadas presenteerde sinds 3 september 2001 het journaal van 20 uur op France 2, maar zal vanaf september dit jaar vervangen worden.

David Pujadas heeft zelf zijn redactie ingelicht over het vertrek en zei daarbij dat het niet om zijn eigen keuze gaat. De Franse openbare omroep wil naar eigen zeggen vernieuwen.

Met een nieuwe presentator wil France 2 zijn belangrijkste journaal een nieuw elan geven, onder meer in het licht van de concurrentie met de commerciële omroep TF1. Aan rest van de hele ploeg van "le 20 Heures" zou niet gesleuteld worden.

De emoties op de journaalredactie van France 2 liepen na de bekendmaking vandaag kennelijk hoog op. "Maar wat er ook van zij, vanavond moeten we een journaal maken", aldus Pujadas aan zijn collega's.

David Pujadas presenteert al ruim 15 jaar het hoofdjournaal van France 2 en nam daarnaast ook verschillende politieke uitzendingen voor zijn rekening. Die politieke uitzendingen zou hij in de toekomst wel nog mogen presenteren. Pujadas wordt gezien als een van de laatste "grote sterren" van de Franse televisiejournaals. In september 2015 werd de legendarische Claire Chazal nog ontslagen bij TF1.

Meest gelezen