Katastroof viert 40-jarig bestaan met gratis optreden in Antwerpen

De Antwerpse volksgroep Katastroof, bekend als de vuilgebekte versie van de Strangers, bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat met een verzamelalbum en een gratis jubileumoptreden op de Grote Markt. Op zaterdag 27 mei komen vanaf 18 uur eerst enkele lokale gastartiesten zoals Halve Neuro langs, waarna Katastroof een marathonoptreden zal geven "tot de flikken de stekker komen uittrekken".

De Antwerpse volksgroep Katastroof viert volgende week zijn 40e verjaardag met een verzamelalbum en een gratis concert. Het dubbelalbum "40 jaar Katastroof" ligt op 19 mei in de rekken.

"40 jaar Katastroof" bestaat uit twee cd's met de 40 "minst slechte nummers" van de band, zo laat Katastroof weten. Ook de nieuwste cd "Het leger des geils" wordt eraan toegevoegd. Later dit jaar verschijnt er ook nog een boek met liedjesteksten met akkoorden, "speciaal voor de kampvuurgitaristen van de chiro en de scouts".

Katastroof trekt al sinds 1977 nagenoeg onafgebroken langs Vlaamse feesttenten en parochiezalen met het in het Antwerpse dialect gedrenkte protestsongs en drinkliederen. Tot hun oeuvre horen meezingers als "Zuipen", "Met de wijven niks als last" en "De man is minderwaardig".

Meest gelezen