Maak kennis met Omar, de reusachtige kat met 40.000 Instagramvolgers

Omar, de Maine Coon-kat van de Australische Stephy Hirst, is met zijn 1,20 meter lengte en gewicht van ruim 14 kilogram waarschijnlijk de langste kat ter wereld. En hij is nog populair ook, want hij heeft op zijn Instagramaccount momenteel meer dan 40.000 volgers.
Instagram: Omar_Mainecoon

Twee weken geleden maakte de Australische Stephy Hirst uit Melbourne een Instagramaccount aan voor haar kat Omar. Ze plaatste er een foto op met hem, en die werd al snel 270.000 keer gedeeld. De brave huiskat werd onmiddellijk nationaal nieuws en stond op alle voorpagina's van de kranten te blinken.

Omar ontging ook Guinness World Records niet. De organisatie vroeg onmiddellijk aan Hirst om de afmetingen van haar kat door te geven. Omar is 1,20 meter en weegt maar liefst 14 kilogram. Het huidige record van de langste kat ter wereld is voor een Maine Coon uit Engeland, met een lengte van 1,18 meter. De kans is dus groot dat Omar zich binnenkort de langste huiskat ter wereld mag noemen. Al zal hij nog even op die bevestiging moeten wachten. Eens Guinness World Records de gegevens ontvangt, kan het tot 12 weken duren vooraleer de organisatie antwoordt.

Omar, is net zoals de huidige recordhouder, een Maine Coon. Dat kattenras staat bekend voor zijn grote omvang, intelligentie en zachte karakter.

De dagelijkse routine van Omar is wel heel speciaal: Omar staat op om 5 uur 's morgens, eet zijn ontbijt, kuiert door het huis, speelt in de tuin, slaapt op de trampoline, én als avondmaal eet hij rauw kangoeroevlees. "We kopen altijd kangoeroevlees uit de supermarkt voor hem. Dat eet hij het liefst", vertelt Hirst aan de BBC.

Omdat Omar zo groot is, is het wel erg moeilijk voor Hirst om haar kat te dragen. Als ze met hem naar de dierenarts moet, steekt ze hem daarom in een hondenmand. "Ook op het bed neemt hij te veel plaats in, daarom mag hij 's avonds niet meer in de slaapkamer", aldus Hirst.

Meest gelezen