Poetin wil transcript van gesprek Trump en Lavrov vrijgeven

De Russische president Vladimir Poetin is de laatste die zich mengt in de heisa over het delen van informatie tussen VS-president Donald Trump en de Russen. Volgens Poetin is de crisis niet meer dan "politieke schizofrenie" en dat zal blijken uit de notulen van het gesprek tussen Trump en de Russische minister Sergej Lavrov in het Witte Huis.

Washington DC is al dagen in de ban van eventuele geheimen die Trump zou meegedeeld hebben aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov tijdens diens bezoek aan het Witte Huis.

Trump en zijn staf zeggen dat er inderdaad informatie meegedeeld is, maar dat de president het recht heeft om dat te doen en dat het niet ging om gevoelige informatie die de bondgenoten in gevaar zou kunnen brengen.

Op een persconferentie in de Zuid-Russische stad Sotsji deed Poetin vandaag een duit in het zakje. Als de VS-regering het daarmee eens is, is Poetin bereid om het transcript van de gesprekken tussen Trump en Lavrov vrij te geven. Daaruit zou dan blijken dat er niets aan de hand is volgens Poetin. Volgens hem gaat het om "politieke schizofrenie" in Washington.

Hoe dan ook zullen de Amerikaanse media en het publiek wellicht weinig geloof hechten aan notities die worden vrijgegeven door Moskou, dat er toch al van beschuldigd wordt om Trump geholpen te hebben tijdens de verkiezingen; iets wat het voorwerp is van een andere hete aardappel in de politiek in Washington. 

Ook zal nu de druk toenemen op de regering van Trump om de eigen versie van de gesprekken tussen de president en Lavrov vrij te geven. 

© 2017 Bloomberg Finance LP

Meest gelezen