Ridley Scott viert 90e verjaardag van Chinese Theater

De iconische bioscoop in Los Angeles heeft de regisseur Ridley Scott vereeuwigd op de stoepstenen voor het Chinese Theater. De maker van "Alien" uit 1979 kwam zijn sequel "Alien: Covenant" promoten. Scott mocht zijn handen en voeten in het cement zetten voor het Chinese Theater.
AFP or licensors

De bioscoop Chinese Theater in Los Angeles is wat de Eiffeltoren is voor Parijs, een landmark en toeristische trekpleister. Het Chinese Theater bestaat vandaag exact 90 jaar. De bioscoop opende op 18 mei 1927 de deuren.

De Engelse regisseur Ridley Scott is de 304e beroemdheid die de de voorbije decennia vereeuwigd is op de stoep voor het Chinese Theater. Scott mocht zijn handen en voeten in een cementtegel plaatsen.

"Het is een grote eer voor een artiest om hier vereeuwigd te worden. Heel veel grote en briljante fimmakers uit Hollywood zijn hier vereeuwigd", zei filmhistoricus Levi Tinker. Het Chinese Theater ontvangt jaarlijks evenveel bezoekers als de Sixtijnse Kapel in Rome: tussen de 5 en de 6 miljoen mensen.

AFP or licensors

Meest gelezen