Seinstoring op spoor Brussel-Gent verholpen, maar nog vertragingen

Door een storing met de seinen heeft het treinverkeer tussen Brussel en Gent vanavond grote hinder ondervonden. De treinen werden omgelegd en dat leidde tot vertragingen. Het probleem is intussen verholpen, maar heel de avond zullen de treinen nog wel met vertragingen blijven rijden.
Jasper Jacobs

Het probleem ontstond ongeveer om vier uur vanmiddag, dus net voor het begin van de avondspits. Er was een technisch probleem met de seinen en daardoor moesten treinen tussen Brussel en Gent worden omgeleid, wat tot vertragingen leidde. Tientallen treinen ondervonden daar hinder van. 

De NMBS en Infrabel hebben omstreeks zeven uur een oplossing gevonden, maar daarmee is er nog geen einde gekomen aan de vertraging op de lijn. Op Twitter maakten heel wat pendelaars melding van lange wachttijden en hete treinen zonder airco. 

Het probleem werd nog groter doordat een defecte trein een tijdlang is blijven stilstaan in Denderleeuw.

Meest gelezen