Xandee: "Mijn leven heeft aan een zijden draadje gehangen"

De zangeres Xandee werkt volop aan haar comeback na een bijna faliekant afgelopen hartoperatie. "De routine-operatie is twee keer fout gelopen en de artsen hebben dan beslist om me een metalen hartklep te geven. Bij die operatie is een ader in mijn lies geraakt. Ik ontwaakte niet uit een coma en heb vier weken op intensieve zorg gelegen. Mijn voet is vandaag verlamd", zegt Xandee (Sandy Boets) in "Van Gils & Gasten".

Xandee heeft begin dit jaar de schrik van haar leven beleefd. Een routine-operatie is bijna faliekant afgelopen. Vandaag is haar voet verlamd en ze weet niet of de afgestorven spier van haar voet ooit weer zal aangroeien.

"Mijn leven heeft aan zijden draadje gehangen. Ik was begin januari naar het ziekenhuis gegaan voor een gewone hartoperatie. De artsen wilden mijn hartklep herstellen, maar toen dat twee keer mislukte werd ik in een coma gebracht en kreeg ik een metalen hartklep", zegt de 38-jarige Xandee.

"Bij die operatie is een ader in mijn lies geraakt, waardoor mijn spieren aan de onderkant afgestorven waren. Ik wou niet uit coma komen en heb vier weken op intensieve zorg gelegen."

"Het is afwachten of het ooit nog goed komt met mijn voet. Die is verlamd Een spier groeit slechts met een millimeter per jaar, maar gelukkig heb ik mijn been nog. Mijn twee dochters en mijn vriend Jorg houden me overeind."

"Ik wil opnieuw zingen, muziek is mijn leven"

In die periode van haar opname in het ziekenhuis kreeg de moeder van Xandee ook te horen dat ze kanker heeft. Ze werden allebei in hetzelfde ziekenhuis behandeld.

"Mijn twee dochters en mijn vriend houden me overeind. Mijn moeder kreeg in dezelfde periode te horen dat ze kanker heeft. We gingen elkaar bezoeken en elkaar moed in praten. Vooral voor haar ben ik positief blijven denken."

De zangeres wil haar muzikale carrière opnieuw oppikken. "Ik wil terug beginnen zingen. Muziek is mijn leven. Het is de eerste keer sinds mijn operatie dat ik nog eens op het podium ga staan, in "Van Gils & Gasten"."

"Reünie van Touch Of Joy komt er niet"

Xandee bracht in "Van Gils & Gasten" een akoestische versie van haar nummer "One life" met haar vriend Jorg D'Hont. Met dat nummer vertegenwoordigde ze België op het Eurovisiesongfestival in Istanbul in 2004.

"Je hebt maar een leven. Ik ben na mijn operatie heel anders naar het leven beginnen kijken. Ik was geen ochtendmens, nu sta ik vroeg op. Ik ben gestopt met roken en probeer meer tijd met mijn kinderen doorbrengen."

Xandee wil nu volop focussen op haar comeback als zangeres. "Optreden heb ik gemist. Het begint terug te kriebelen. Ik heb samen met mijn vriend Sensation opgestart, een coverband. Daarnaast heb ik nog een bluesband."

Sergio wenste Xandee veel succes met haar carrière en haar herstel. Xandee brak in België door aan de zijde van Sergio in Touch Of Joy.

"We hebben elkaar al lang niet meer gezien. Via Facebook hebben we nog gecommuniceerd, maar een reünie van Touch Of Joy zit er niet in denk ik. Onze muzikale plannen zijn anders.", besluit Xandee.

Herbekijk het volledige interview met Xandee in "Van Gils & Gasten"

Meest gelezen