BBC draait speelfilm "Diana and I"

De Britse omroep BBC plant een speelfilm die terugblikt op de weken na de dood van prinses Diana van 20 jaar geleden. In "Diana and I" gaat het over welke impact het tragische auto-ongeval van 31 augustus 1997 in Parijs op het leven van de mensen had.
1987 AP

De Britse openbare omroep BBC werkt aan een film over de impact van de dood van Lady Di op het leven van de Britten. Dat wordt in "Diana and I" volgens de BBC aan de hand van vier fictieve verhaallijnen verteld: vanuit het oogpunt van een moeder, een zoon, een echtgenote en een vriend.

Het scenario werd geschreven door Jeremy Brock ("The last king of Scotland") en de regie is in handen van Peter Cattaneo ("The full monty").

Wanneer de film wordt uitgezonden, is nog niet bekendgemaakt. De dood van Diana was voor de Britten een historische gebeurtenis, het verdriet destijds was enorm. De BBC had onlangs met de omstreden film "Charles III" een ander koninklijk thema aangesneden.

Meest gelezen