Brussels stadhuis op 18 juni voor het eerst decor van "festival"

Het Brussels stadhuis stelt op zondag 18 juni zijn deuren open voor het grote publiek, voor het gratis muziekfeest Music City Hall. In 7 zalen van het stadhuis treden artiesten uit bijzonder uiteenlopende muziekgenres op. Dat melden Brussels burgemeester, Yvan Mayeur, en schepen van Cultuur, Karine Lalieux.
© ARCO / Therin-Weise - www.belgaimage.be

Ter gelegenheid van het "Feest van de muziek" nodigt de stad Brussel iedereen uit om gratis te komen genieten van een reeks concerten met erg uiteenlopende muziekgenres, van jazz tot beat box en klassiek tot rock. De concerten worden georganiseerd in zeven zalen van het stadhuis, onder andere in de Gotische zaal en de Trouwzaal, maar ook in het kabinet van de burgemeester zelf.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, Alaska Gold Rush, Esinam Dogbatse of Toine Thys Trio zullen het evenement muzikaal opluisteren. Een speciale rol is weggelegd voor de jonge muziekcomponist Cédric Dambrain, aan wie de stad de opdracht heeft gegeven om een onuitgegeven compositie te maken.

"Ik ben zeer tevreden dat dit project er eindelijk komt", zegt Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. "Ik speel immers al enkele jaren met dit idee.Het openstellen van de historische zalen van het stadhuis voor het publiek is nieuw. Het toont hoe belangrijk het voor ons is om een nauw contact, ontmoetingen en dialoog te onderhouden met de burgers in onze stad."

Meest gelezen