Chris Cornell pleegde zelfmoord

Chris Cornell heeft zelfmoord gepleegd in Detroit. Dat blijkt uit de eerste lijkschouwing door het Wayne County Medical Examinar's Office in Detroit. De volledige autopsie van het lichaam van de 52-jarige Cornell moet nog uitgevoerd worden.
2017 Invision

De dood van Chris Cornell is het zoveelste onverwachte overlijden van een muzikant uit het grungegenre. Uit de eerste resultaten van de lijkschouwing op Cornell blijkt dat de zanger en muzikant zelfmoord heeft gepleegd.

Cornell stond gisterenavond nog op het podium in Detroit met zijn band Soundgarden voor het concert van de uitverkochte lentetournee van de band in de VS. Het optreden in Detroit was het twaalfde concert in een reeks van achttien.

Heel wat grungemuzikanten zijn de voorbije decennia om het leven gekomen door een overdosis verdovende middelen. Onder anderen Layne Staley (zanger van Alice In Chains in 2002), Mike Starr (bassist van Alice In Chains in 2011), Kirsten Pfaff (bassiste van Hole in 1994) en Scott Weiland (zanger van Stone Temple Pilots in 2015) stierven aan de gevolgen van een overdosis.

De bekendste overleden grungemuzikant is Kurt Cobain. De zanger van Nirvana pleegde in 1994 zelfmoord.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen